Robin is in de Mijdrechtse horeca geen onbekend gezicht. De afgelopen 20 jaar werkte hij aan de overkant van het Raadhuisplein, bij Rendez Vous en later Graaf Jan. Sinds drie maanden is hij onderdeel van ons team en daar zijn we maar wat blij mee. Robin heeft namelijk een echt horecahart. “Ik was 14 jaar oud toen ik bij Rendez Vous in de afwas begon, na een tijdje mocht ik werken achter de bar. Ook heb ik een jaar in de keuken gestaan en uiteindelijk heb ik jarenlang in de bediening gestaan.”
Robin begon zijn carrière in de horeca dus al vroeg, maar eigenlijk wilde hij een sportopleiding doen. “Dat ging niet vanwege een blessure aan mijn knie. Het werk in de horeca vond ik heel leuk, dus toen ik van de middelbare school afkwam heb ik ervoor gekozen de opleiding Horeca Management in Amsterdam te doen.” Ook na zijn studie blijft Robin werken bij Rendez Vous.
In juni 2023 komt er een nieuw concept in het pand aan het Raadhuisplein. “Dat concept en de werkwijze pasten niet goed bij wat ik belangrijk vind in mijn werk,” vertelt Robin. “Ik vind het belangrijk dat ik kan staan achter wat ik serveer. Dat het vers en goed is.” Met steeds minder plezier ging hij naar zijn werk, totdat hij in gesprek raakte met Marieke. “Zij vroeg mij waarom ik er bleef werken, als ik het niet naar mijn zin had. Maar zekerheid is voor mij belangrijk, omdat ik de afgelopen periode zorgen heb gehad over mijn gezondheid,” vertelt Robin openhartig.
“Niet veel later belde Frank mij en na een goed gesprek, kon ik hier ook de zekerheid krijgen die voor mij belangrijk is. Dat gaf me direct vertrouwen.” Inmiddels is Robin een vast gezicht in ons restaurant. Bij acht van de tien tafels staat hij nog even wat langer te kletsen, omdat hij de gasten al kent. Hij is een echte gastheer met liefde voor zijn vak.
Robin vertelt dat hij niet houdt van stilstaan. “Dat moment voor het diner – de stilte voor de storm, zeg maar – dat is mijn minst favoriete moment van de dag. Ik vind het lekkerder als ik door kan lopen.” Gelukkig voor Robin komt het mooie weer eraan en gaat het terras binnenkort weer naar buiten. “Buiten werken vind ik sowieso lekker en doordat mensen op het terras langer blijven zitten, loopt de middag snel over in de avond. Daar heb ik echt weer zin in.”