Misschien ken je hem nog niet van gezicht, maar Wil is al ruim een jaar de drijvende kracht van ons keukenteam. Wil zijn culinaire reis begon hier, in Het Rechthuis. “Dat is wel al heel wat jaartjes geleden, ik begon in 1977 en heb hier gewerkt tot 1984. Toen was het een bar- restaurant, net als nu. Hier heb ik klassiek en goed leren koken,” vertelt Wil.
De horeca is Wil op het lijf geschreven! Na de Horeca-vakschool in Amsterdam en de Hotelschool in Tilburg, besluit hij de hotellerie in te gaan. Als Front Office medewerker werkt hij lange tijd bij onder andere Novotel in Amsterdam en in het bourgondische Brussel. Ook werkt hij in het Intercontinental (American Hotel Amsterdam) en het Golden Tulip Jan Tabak in Bussum.
Na vele jaren Font Office en Banqueting gaat Wil de keuken weer in. Als Chefkok bij restaurant Tafelberg in Blaricum weet hij de gasten culinair te verrassen. Het restaurant (en Wil zijn kookkunsten) zijn een begrip in het Gooi.
“Na mijn werk als Chef bij Tafelberg heb ik jaren bij het Amsterdams Historisch Museum gewerkt, daar heb ik echt een geweldige tijd gehad. Als bedrijfsleider heb ik prachtige evenementen verzorgd en georganiseerd. Van chique buffetten in het Schuttersgallerij tot indrukwekkende diners voor leden van het Koninklijk huis.”
In de jaren na de crisis maakt Wil een kort uitstapje naar de pannenkoekenbranche om vervolgens weer terug te keren naar de hotellerie. Hij werkt onder andere bij het Hyatt Hotel. Totdat in 2018 restaurant Kokido in Mijdrecht een nieuwe chef nodig heeft. Hij gaat daar met veel plezier aan de slag en Gerrit en Frank kenden Wil dus al goed toen hij begin 2024 de overstap naar de keuken van Het Rechthuis maakte.
“Het is mooi om weer hier te staan, daar waar ik mijn carrière ben begonnen. “Toen stonden er veel tafelbereidingen op het menu – van Boeuf Stroganoff tot Crêpe Suzette die we aan tafel flambeerden. Nu verras ik onze vaste gasten graag met thematische specialiteiten en heerlijke seizoengerechten buiten de kaart om,” vertelt hij. “Daarbij kies ik voor verse en mooie ingrediënten.”
Wil werkt met het keukenteam hard aan het steeds vernieuwen van het menu met als doel om jou, onze gast, steeds weer een reden te geven om terug te komen. Wanneer zien we je weer?