Als je de afgelopen maanden bij ons langs bent geweest, is je misschien een vertrouwd gezicht opgevallen: Reinout, onze bedrijfsleider. Hoewel hij een tijdje buiten de horeca actief is geweest, heeft zijn horecahart hem weer teruggebracht naar Het Rechthuis. “Wat ik fijn vind aan werken bij Het Rechthuis? De ongedwongen sfeer die er heerst, maar dat er altijd aandacht is voor kwaliteit en goede service. Dat past bij me.”
Reinout kwam in 2014 bij Het Rechthuis werken, toen als medewerker in het eetcafé. Het werk beviel hem goed en al snel besloot hij naar de hotelschool in Amsterdam te gaan. Zijn passie en ambitie brachten hem onder andere naar Salamanca in Spanje, waar hij niet alleen zijn Spaans verbeterde, maar ook veel ervaring opdeed tijdens zijn stage in een luxe vijfsterrenhotel.
Na zijn studie werkte hij bij diverse toprestaurants en was betrokken bij de ambitieuze start-up Lars Amsterdam van chefkok Lars Scharp, dat zelfs een Michelinster behaalde. Toch voelde hij op een gegeven moment de behoefte om de horeca te verlaten. “Ik wilde iets nieuws proberen,” vertelt hij. Maar na vijf jaar in andere sectoren, waaronder als productmanager in bouwmaterialen, begon de horeca weer te trekken. “Het kantoorleven is niets voor mij. Ik miste de dynamiek en de wereld waar ik echt affiniteit mee heb.”
En zo kwam hij afgelopen zomer weer terug bij Het Rechthuis, deze keer als bedrijfsleider. “Het voelt als thuiskomen,” zegt hij. Reinout geniet van de mix van oude bekenden en nieuwe uitdagingen. Zijn ambitie? Het Rechthuis nog sterker op de kaart zetten en ervoor zorgen dat gasten zich altijd welkom voelen.
Wij zijn heel blij met Reinout zijn come back! Kom je binnenkort langs om hem gedag te zeggen?